ADVERTORIAL:

woensdag 25 juli 2012

Staying up all night

Jullie lezen het. Als je de hele nacht opblijft moet je 161 caloriën meer verbranden. Blijf dus niet extra lang op om nog met die ene leuke jongen te whatsappen.Vergeet al je zorgen voordat je gaat slapen. Probeer geen droevige muziek te luisteren. Je kunt het best slapen met fijne vooruitzichten in je hoofd bijvoorbeeld de vakantie, je verjaardag of het ene leuke uitje met je vriendinnen. Het is dan nu wel vakantie maar wij willen als tip geven dat het niet verstandig is om 's avonds laat nog te gaan leren of je ergens op gaan te concentreren. Het levert namelijk meer nadelen dan voordelen op.
De gemiddelde tiener heeft 9 uur slaap nodig. Een groot nadeel van te laat slapen is dat je overgewicht kunt krijgen. Nachtmensen eten gemiddeld 248 calorieën meer per dag. Dit wordt onder andere veroorzaakt door twee keer zo veel fastfood en overmatig gebruik van frisdrank. De extra calorieën worden vooral tijdens het avondeten genuttigd, maar ook 's avonds laten wordt nog veel gesnackt.


Het is onduidelijk of avondmensen een voorkeur hebben voor calorierijke voeding of dat er 's nachts minder gezonde opties beschikbaar zijn. Duidelijk is wel dat de overmatige inname een gezondheidsrisico vormt. "De extra calorieën vormen een behoorlijke gewichtstoename, als deze niet gecompenseerd worden door bewegen. Een kilo per maand.", vertelt onderzoeker Kelly Glazer Baron.


Wij zelf gaan maximaal om 12 uur slapen door de weeks. In het weekend is het een ander verhaal. Maarja wat is een weekend zonder een feestje? Juist ja .. NIKS! 


Hoelaat ga jij altijd slapen door de weeks? Laat of juist vroeg omdat je deze feit weet ..


2 opmerkingen:

  1. Ik slaap meestal zo'n 10 uur in de vakantie of meer, genoeg! :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaa ik slaap altijd heerlijk uit, waar door ik snachts weer heel laat wakker ben (oeps!)

    BeantwoordenVerwijderen