ADVERTORIAL:

donderdag 2 augustus 2012

RECEIPE: Starbuck coffee

Starbucks caramle frappuccino. Wie kent hem niet? Hij is echt goddelijk. Jammer alleen van de hogere prijzen voor de heerlijke starbucks coffees. 

Over starbucks zelf

In 1971 werd de eerste Starbucks vestiging geopend in Seattle. Drie vennoten, namelijk: Jerry Baldwin, Gordon Bowker en Zev Siegel. In deze eerste Starbucks winkel verkochten ze Kwaliteitskofiiebonen en apparatuur om koffie te zetten. Het eerst jaar werden de koffiebonen gekocht bij Peet’s Koffie & Thee. Na dit eerste jaar begonnen de die vennoten hun koffiebonen direct bij koffieboeren te kopen.

In 1982 ging ondernemer Howard Schultz zich met het bedrijf bemoeien en stelde na een bezoek (in 1982) aan Milaan voor om ook koffie- en espressodranken te gaan verkopen, naast de losse koffiebonen. De drie oorspronkelijk vennoten vonden dit plan niets, met het argument dat het bedrijf hierdoor teveel zou afwijken van zijn kernactiviteiten. Daarom besloot Howard Schulz in 1985 zijn eigen keten met koffiewinkels op te richten met de naam Il Giornale.

Nadat de drie vennoten in 1984 hun eerste leverancier Peet’s Coffee & Tea opkochten, verkochten ze in 1987 de Starbucks-keten aan Il Giornale. Il Giornale noemde vervolgens alle bestaande vestigingen van Il Giornale, Starbucks en begon met de huidige snelle uitbreiding. De eerste Starbucks-vestiging buiten Seattle werden geopend in Vancouver en Chicago in 1987. De eerste Starbucks-vestiging buiten het Noord-Amerikaanse continent werd in 1996 geopend in Tokio. Starbucks heeft inmiddels vestigingen in 30 verschillende landen, waaronder sinds 1998 het Verenigd Koninkrijk, IndonesiĆ« en Frankrijk.

Wat is jou favoriet van de Starbucks coffee?


3 opmerkingen:

  1. leuke weetjes, ik heb eerlijk gezegd nog nooit iets bij de starbucks gedronken, erg he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lust eigenlijk geen koffie, maar dit ziet er toch wel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen