Pandan Cake is een cake uit de indonesische keuken. Je bent iets langer dan een uur bezig met deze cake. De smaak van de pandan cake is zoet. Je hebt voor deze cake geen speciale techniek nodig. Pandan cake is een luchtige cake. Het opvallende van deze cake is de kleur. De cake is aan de binnenkant groen dat komt door het toevoegen van de pandansap. Pandan cake is een van onze favoriete cakes daarom vonden wij het leuk om er een recept van te bloggen.
Ingrediënten
300 gram bloem
300 gram suiker
400 gram ei (8 eieren)
150 ml kokosmelk
12 gram bakpoeder
3 eetlepels water
pandanpasta(verkrijgbaar bij toko)
mespunt zout
Hulpmiddelen
Mixer, bakvorm(tulband), oven
Voorbereiding
Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. vet het bakblik vast in en verwarm de oven voor op 170 graden.
Bereidingswijze
Klop eerst de eieren tot ze schuimig zijn. voeg dan de suiker, bakpoeder, zout toe en mix tot de suiker is opgelost. Doe hierna beetje bij beetje de gezeefde bloem er doorheen. Hierna de kokosmelk en water er doorheen mengen. Als laatste beetje bij beetje de pandanpasta en doorheen mengen tot je de gewenste kleur hebt. Doe het mengsel in de bakvorm en bak een uur in de oven op 170 C. Daarna in de warme oven langzaam laten afkoelen.
Heb jij ooit pandan cake geproeft? Zo ja wat vindt jij er van?
nog nooit geproefd, maar lijkt me wel leuk om een keer te maken!
BeantwoordenVerwijderenx
Hmmmmmmm! Zo lekker! Mijn moeder komt uit Indonesië en die maakt vaak zulke lekkere dingetjes :)
BeantwoordenVerwijderen