ADVERTORIAL:

dinsdag 26 juni 2012

Mooie nagels in 7 stappen

Voor de zomer wil je natuurlijk mooi gelakte, sterke nagels hebben. In dit artikel leggen wij je uit in 7 stappen hoe je mooie, sterke nagels krijgt. Maar ook hoe je het best je nagels kunt vijlen, lakken etc. 


1 Nagellak verwijderen

Gebruik voor het verwijderen van je nagellak een acetonvrije nagellak-remover (te koop o.a bij de Kruidvat, Bijenkorf) die de nagels niet te sterk uitdroogt. Je nagels moeten af en toe niet gelakt zijn zodat ze lucht krijgen.

2 Nagels vijlen
Knip je nagels slechts bij uitzondering (bijvoorbeeld bij inscheuring of té lange nagels)
met een schaartje. Als je dunne, brosse nagels hebt kun je het best een zandvijl gebruiken. Als je sterke nagels hebt kun je het best een diamantvijl gebruiken. 

Vijl steeds in dezelfde richting. Je moet vijlen van buiten naar binnen, oftewel van de rand naar het midden van de nagel toe. Probeer de zijkanten niet te diep te vijlen dan voorkom je dat de nagel ingroeit en dat er aan de hoeken een harde eelthuid in het nagelbed vormt. 

3 Nagels baden
Een oliebad helpt tegen een ruwe en gesprongen huid, daarnaast verzorgt het je vingernagels. Een voorbeeld is om je handen in de avond ongeveer 7minuten te baden in een schoteltje met Jojoba-olie. De olie moet verwarmt worden tot een aangename temperatuur, let op: niet té heet. Daarnaast kun je ook gummihandschoenen aantrekken dan laat je de olie de hele nacht inwerken. 
Het Oliebad tegen ruwe en gesprongen huid verzorgt ook de vingernagels.


4 Nagelriem verwijderen

Masseer de nagelriem-remover in het nagelbed en laat hem enkele minuten inwerken. De naam "nagelriem-remover" zou wel eens tot misverstanden kunnen leiden. Je mag namelijk de nagelriem niet verwijderen, omdat die een natuurlijke bescherming is voor het nagelbed en voorkomt dat bacteriën of vuil naar binnen dringen. Duw de nagelriem met een rozehoutstaafje of een paardevoetje (houten staafje met rubber uiteinden) zachtjes terug. TIP: Maak er een goede gewoonte van om, telkens als u uw handen gewassen heeft, de nagelriem met een handdoek een eindje terug te duwen.

5 Nagels versterken
Je nagels kun je versterken door nagelverzorgingsolie te masseren in het nagelbed. Je nagels inwrijven met citroensap geeft ook een versterkend effect.  


6 Nagels lakken
Doe eerst een basislak op je nagels, zodat de nagellak niet kan afgeven op je nagels. Als de basislak opgedroogt is breng dan een of twee lagen (verschilt per nagellak) de kleur aan. 

7 Nagels polijsten
Als je je nagels niet wilt lakken, kan je ze ook polijsten. Masseer polijstpoeder in je nagels en wrijf met een polijstborstel of een polijstkussen tot ze glanzen. Polijsten stimuleert de bloedcirculatie van het nagelbed en versterkt de vingernagels. Daarna kan je met een witte stift voorzichtig onder je nagels gaan om vuilresten of nageleelt te verwijderen. 

 

1 opmerking:

  1. handig artikel, mijn handen kunnen wel wat verzorging gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen